čtvrtek 21. dubna 2016

Cheesecake Charlotta

Ahoj,
dneska Vám chci ukázat narozeninový dort, který jsem letos upekla pro mojí mamku :) Jelikož má narozeniny na začátku února, klasická nepečená Charlotta se moc nehodila, tak jsem si jí trochu poupravila a spojila jí právě s našim oblíbeným cheesecakem. :)


INGREDIENCE:

- na korpus:

  • 250g Bebe sušenek 
  • 125ml másla

- na krém:
  • 600g polotučného tvarohu
  • 250g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 vejce + 1 žloutek
  • 250g zakysané smetany

- na ozdobu: 
  • 500g jahod
  • 250g zakysané smetany
  • balení cukrářských piškotů
  • želatina
  • mašle

POSTUP:

  • v robotu rozdrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme hmotu
  • upěchujeme jí na dno kulaté otevírací dortové formy (vyloženou pečícím papírem)
  • troubu předehřejeme na 200 stupňů
  • připravíme si krém: k tvarohu přidáme cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, vajíčka 
  • nalijeme na sušenkový základ
  • necháme 5 minut stát a poté vložíme do trouby na 10 minut
  • potí snížíme teplotu na 120 stupňů a pečeme dalších 20-30 minut
  • upečený dort necháme vychladnout a poté vložíme do ledničky (na min. 12 hodin)
  • druhý den potřeme celý dort zakysanou smetanou, piškoty vyskládáme po straně dortu 
  • na vrchní stranu dortu vyskládáme jahody, které nakonec zalijeme želatinou
  • piškoty zpevníme mašlí a vložíme do lednice na alespoň 4 hodiny

Tenhle dort je vážně skvělý, jak na koukání tak na chuť :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat