dneska Vám chci ukázat narozeninový dort, který jsem letos upekla pro mojí mamku :) Jelikož má narozeniny na začátku února, klasická nepečená Charlotta se moc nehodila, tak jsem si jí trochu poupravila a spojila jí právě s našim oblíbeným cheesecakem. :)
INGREDIENCE:
- na korpus:
- 250g Bebe sušenek
- 125ml másla
- na krém:
- 600g polotučného tvarohu
- 250g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička citronové šťávy
- 3 vejce + 1 žloutek
- 250g zakysané smetany
- na ozdobu:
- 500g jahod
- 250g zakysané smetany
- balení cukrářských piškotů
- želatina
- mašle
POSTUP:
- v robotu rozdrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme hmotu
- upěchujeme jí na dno kulaté otevírací dortové formy (vyloženou pečícím papírem)
- troubu předehřejeme na 200 stupňů
- připravíme si krém: k tvarohu přidáme cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, vajíčka
- nalijeme na sušenkový základ
- necháme 5 minut stát a poté vložíme do trouby na 10 minut
- potí snížíme teplotu na 120 stupňů a pečeme dalších 20-30 minut
- upečený dort necháme vychladnout a poté vložíme do ledničky (na min. 12 hodin)
- druhý den potřeme celý dort zakysanou smetanou, piškoty vyskládáme po straně dortu
- na vrchní stranu dortu vyskládáme jahody, které nakonec zalijeme želatinou
- piškoty zpevníme mašlí a vložíme do lednice na alespoň 4 hodiny
Tenhle dort je vážně skvělý, jak na koukání tak na chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat